Példátlan összefogással 2008-07-02

Hosszú évek óta nem volt Kincsesbányán olyan társadalmi összefogás, mint amely ezen a nyáron a tornaterem felújítása érdekében megvalósulni látszik.

A munkálatok már elkezdődtek és teljes július hónapban tartanak. A tornaterem belülről teljesen meg fog újulni. A munkák a falak teljes felújításával, színre festésével kezdődnek, majd az oldalfalakat 2,5 m magasan OSB-lappal burkolják. Mindeközben történik az ablakok védőrácsainak az újrafestése, a sérült kopolit üvegtáblák cseréje, és a külső üvegfalat védő vasrácsozat festése és felszerelése is.

A munkák teljes értéke előzetes becslések szerint meghaladja a 2 millió forintot, melyből több, mint 1 millió forintot tesz ki a kincsesi lakosok, szülők, vállalkozók felajánlása, illetve a társadalmi munka értéke. A közel egy hónap alatt szinte mindennap többen is végeznek társadalmi munkát, sokan más módon, fuvarral, gépekkel, eszközökkel, készpénzzel segítenek.

A két legnagyobb támogató a Szülők Közössége 430 000 Ft-os támogatása és a Dolomit 2002 Kft 200 000 Ft-os anyag vásárlása volt.  

Keszte Jánosné intézményvezető elmondása szerint, jövőre hasonló módon szeretnék elkezdeni a tantermek teljes felújítását, beleértve a nyílászárók cseréjét is. A tervek szerint évente egy-két tanterem felújítása tűnik reálisnak.

   
 


szerző: Sz.Csaba

Impresszum
Te vagy a(z) 3134409 látogató
A weblapot készitette
Elérhetőségünk: | 8044 Kincsesbánya Kincsesi út 39. | e-mail:

Betöltési idő: 0.04 másodperc