Az utcáról a klubba 2007-07-05

Egyesületünk találkozót kezdeményezett a kincsesi fiatalok egy csoportjával. Azokról a már többségében nagykorú ifjakról van szó, akik saját bevallásuk szerint nem tudják szabadidejüket, úgy eltölteni, ahogyan azt ők szeretnék. Döntően azt utcán összeverődve, beszélgetve töltik idejüket, időnként konfliktusba keveredve lakókkal, polgárőrökkel.

 

Elmondásuk szerint igazából már azzal elégedettek lennének, ha egyrészt Egyesületünk klubjába a nyitvatartási időn kívül bemehetnének és ott kulturált körülmények között, beszélgethetnének, tévézhetnének, internetezhetnének. Másrészt egy konditerem létrehozása a vágyuk, mert jelenleg egy garázsban kondiznak.

Felvetették még azt is, hogy két hete elvitték az iskolai sportpályáról a kapukat Isztimérre, egy rendezvényre, azóta sem kerültek vissza. Miért?

Egyesületünk természetesen nyitott minden felvetésre, lehetőségeink szerint támogatjuk azokat ötleteteket, mellyel problémát tudunk megoldani, konfliktus helyzetet felszámolni.

Részünkről nincs akadálya annak, hogy a fiatalok szabadon használják klubunkat, erről azonban részletes és írásos megállapodást kell kötnünk. (Sajnos nincsenek jó tapasztalataink. Néhány éve az akkori fiatalok gyakorlatilag a föld színével tették egyenlővé a klubbot. Valaki még azt a bravúrt is véghez vitte, hogy a plafonra hányt.)

A konditerem kérdése – bár ezt is támogatjuk - már meghaladja lehetőségeinket. Azt kértük a fiataloktól, hogy mérjék fel, írásban az igényeket és ha a kérdés megfelelően támogatott akkor vigyék – vigyük - a képviselőtestület elé a kérdést. Ha itt támogatják a felvetést, akkor az Egyesületünk is tud segíteni.

A kapukkal nem tudjuk mi a helyzet, de utánajárunk.

Végezetül még azt kértük a fiataloktól, hogy véleményüket, problémáikat írják le Egyesületünk honlapjára.


szerző: sz.csaba

Impresszum
Te vagy a(z) 3134414 látogató
A weblapot készitette
Elérhetőségünk: | 8044 Kincsesbánya Kincsesi út 39. | e-mail:

Betöltési idő: 0.041 másodperc