Tanévnyitó 2007/2008 2007-08-30

Nem szokványos tanévnyitó ünnepséget tartottak az iskolánkban. Az új igazgatónő - Keszte Jánosné, Erika - a Himnusz elhangzása után bemutatta a vendégeket, majd a leendő elsősök műsora következett, akiknek a nyolcadikosok tűzték fel az iskola jelvényét.

Az igazgatónő beszédében elbúcsúzott a korábbi igazgatótól, Andavölgyi Ferenctől, majd elmondta, hogy az iskola ettől a tanévtől kistérségi fenntartásban működik tovább. "Így látjuk biztosítottnak a nyolc évfolyam működtetését."

A következő vidám jelenetben a búcsúzó igazgatóról meséltek sztorikat a gyerekek. "Feri bácsi elaludt a nyári táborban az őrségben."

Zenés-táncos számot adott elő a főleg nyolcadikosokból álló alkalmi együttes, a gyerekek és a szülők nagy örömére. Vastaps volt a jutalmuk.

Ezután az osztályok egy-egy szál virággal búcsúztatták az igazgatót, aki felidézte pályakezdését.

 -"Csak ügyesen kisfiam"- mondta neki az első órája előtt az akkori igazgató, Vajda Gyula.

Megdöbbent amikor 29 évesen kollégái arra biztatták, pályázza meg a megüresedett igazgatói állást.

Mostani váltásáról azt mondta: "Nem azért távozok, mert úgy gondolom, hogy ennek az iskolának a sorsa megpecsételődött. Bízom benne, hogy ez az iskola a kistérségben meghatározó intézmény lesz."

A gyerekek humorára humorral felelt: "Lehet, hogy mint igazgató megszabadultatok tőlem, de mint Besenyő Pista bácsi itt maradok."

A kincsesi polgármester fontosnak tartotta a búcsú pillanatában is kiemelni, hogy "jó kezekbe adtuk az intézményünket."

Az isztiméri polgármester azt mondta, hogy "az önkormányzat nevében mindent megteszünk, hogy legalább úgy működjön ahogy eddig az iskola fenntartása, akármilyen áron is."

Végezetül az új igazgatónő mindenkinek megköszönte a bíztatást, amit kapott, és arra kérte a szülőket a szeptemberi összevont szülői értekezleten gondolkodjanak együtt a jövőről.

Az évnyitó a Szózat hangjaival ért véget.


szerző: Sz.Csaba

Impresszum
Te vagy a(z) 4010205 látogató
A weblapot készitette
Elérhetőségünk: | 8044 Kincsesbánya Kincsesi út 39. | e-mail:

Betöltési idő: 0.095 másodperc