A Föld órája 2015-03-18

Felhívás a környezetünkért tenni akarók részére!

Ez évben is mécseseket gyújtunk az Emlékmű dombon a Föld órája időszakában. Megmutatjuk, hogy egyre többen vállaljuk, - ha jelképesen is, - de teszünk a bolygóért! Reméljük, hogy Kincsesbánya is példát mutat, és így sokan láthatják, a magunk módján, a saját lehetőségeink között igenis találunk rá módot, hogy hétköznapjainkban is felelősen viselkedjünk, takarékosan bánjunk az energiával, és megóvjuk a Földet a pusztulástól.

Találkozzunk az Emlékmű domb aljában március 28-án 20:30 órakor!

A Föld Órája akció az ausztrál WWF kezdeményezésére indult. Akkor Sydney-ben lekapcsolták a fényeket egy órára, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a klímaváltozás hatásaira. Azóta globális klímavédelmi akcióvá nőtte ki magát az esemény, több száz ország, és számos híresség áll ki a WWF klímavédelmi törekvései mellett.
2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Néhány év leforgása alatt a Föld Órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint egymilliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát. Ez nem csak azt mutatja, hogy az embereket foglalkoztatja bolygónk egészsége, hanem hogy hajlandóak tenni is érte.
A Föld Órája kezdeményezés, megpróbálja felhívni az emberek figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.


szerző: Illés József

Impresszum
Te vagy a(z) 3134387 látogató
A weblapot készitette
Elérhetőségünk: | 8044 Kincsesbánya Kincsesi út 39. | e-mail:

Betöltési idő: 0.066 másodperc