„Vándorlás, bevándorlás: milyen kérdések? Milyen v 2016-03-25

Károlyi József Alapítvány  8052 Fehérvárcsurgó /Petöfi Sándor u. 2
Tel.
00 36 21 311 04 26 / e-mail: angelica@karolyikastely.hu ; info@karolyikastely.hu;
web: www.karolyi.org.hu; www.karolyikastely.hu

„Vándorlás, bevándorlás: milyen kérdések? Milyen válaszok?“

Nemzetközi konferencia az európai migrációról

 

 

A Károlyi József Alapítvány “Vándorlás, bevándorlás: milyen kérdések, milyen válaszok” címmel nemzetközi konferenciát szervez 2016. április 1-jén és 2-án.

A konferencia a Frankofónia Barátai védnöksége alatt, valamint többek között a Francia Intézet, az Olasz Kultúrintézet, az Osztrák Kulturális Fórum, a budapesti Spanyol, Svájci és Belga Nagykövetségek, a budapesti Konrad-Adenauer-Stiftung és a párizsi Robert Schuman Alapítvány együttműködésével és támogatásával kerül megrendezésre.

A konferencia célja, hogy a jelenséget a maga történelmi, társadalmi és demográfiai szemszögéből vizsgálja, hangsúlyozva a különböző, összefüggő, “párhuzamos” és néha elhanyagolt kérdéseket, köztük: a kommunikációs és információs problémákat a kibocsátó országokban, valamint a bevándorlási és “tranzit” országokban, továbbá az iszlám és nyugati demokrácia, a bevándorlás és urbanizáció, ill. a bevándorlás és beiskolázás kapcsolatát. A konferencia bemutatja a migrációs kérdésekkel foglalkozó különböző nemzeti és nemzetközi kutató központokat, szerveket, intézményeket és alapvető információforrásokat, amelyek mellett gyakran elmegy a média. Közös európai bevándorlás-politika hiányában a nemzeti megoldások viszonylag eltérő kulturális, társadalmi és gazdasági háttere kerül bemutatásra.

Az előadók Németország, Svájc, Franciaország, Olaszország, Görögország, Magyarország és Ausztria érintett intézményeiből érkező szakemberek.

A konferencia munkanyelvei: francia, német, magyar. Szinkrontolmácsolás biztosított.

Célközönség: történész, szociológus, demográfus, politológus, jogász, újságíró kutatók és hallgatók, az érintett intézmények köztisztviselői, más érdeklődők. Regisztráció szükséges.

Kapcsolat: Angelica Károlyi Kulturális igazgató, Károlyi József Alapítvány: angelica@karolyikastely.hu és info@karolyikastely.hu; Tel. + 36 21 311 04 26


szerző: Illés József

Impresszum
Te vagy a(z) 3134447 látogató
A weblapot készitette
Elérhetőségünk: | 8044 Kincsesbánya Kincsesi út 39. | e-mail:

Betöltési idő: 0.037 másodperc