A Károlyi Kastély programjából 2018-11-19

 

Novemberi programok a Károlyi Kastélyban

 

November 23.

A Venti Chiavi Guitar Trio koncertje

 A Friss Termés iparművészeti kiállítás és vásár keretében november 23-án, pénteken, 19 órakor a Venti Chiavi Guitar Trio ad koncertet a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban.

A Venti Chiavi Gitártriót 2014-ben hozta létre a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának három gitár szakos hallgatója, Ritter Zsófia, Kormos Balázs és Tóth Álmos. Az együttes egyik fő célja a klasszikus gitártrió repertoárjának bővítése, ezért kevésbé ismert, gitártrióra írt műveket kutatnak fel és játszanak el, valamint átiratokat készítenek billentyűs és zenekari művekből. Átirataikat Tóth Álmos készíti, aki eddigi munkájáért 2018 februárjában megkapta az Aschaffenburgi Gitárverseny legjobb átiratának szóló díjat. A trió másik fő célja a magyar klasszikus zene népszerűsítése hazai és külföldi koncerteken. A Károlyi Kastélyban megrendezésre kerülő koncert programjában Isaac Albeniz, Anton Diabelli, Manuel De Falla, Astor Piazzolla, Bartók Béla, Weiner Leó és Gioacchino Rossini művei szerepelnek.

Koncertjegyek: 3 000 Ft (felnőtt); 2 500 Ft (diák, nyugdíjas)

 

November 23-25.

Friss termés iparművészeti kiállítás és vásár

 A fehérvárcsurgói Károlyi Kastély második alkalommal ad otthont a 2018 november 23-25. között megrendezésére kerülő  FRISS TERMÉS szalonbemutatónak és vásárnak. A tavalyi kiállítás sikeres debütálása után a kortárs magyar iparművészeket ismét a Károlyi József Alapítvány látja vendégül. A FRISS TERMÉS szalonbemutatón neves alkotókkal, és múzeumi minőségű iparművészeti tárgyakkal ismerkedhetnek  meg a látogatók e patinás vidéki kastélyban, mely a hagyományosan minden évben megrendezett Európai Kertművészeti Napok által lett ismert a dunántúli közönség előtt. A kastély termei  három napon át alkalmi enteriőrökké alakulva fogadják be a tervezőművészet különböző alkotóterületeiről érkező művészeket, akik  hasonló  szemléletű néhány fős csoportokat alkotva rendezik be  a teret. A vendégek barátságos sarkokat találnak majd,  igazi műtermi hangulatban  beszélgethetnek az alkotókkal és kézbe vehetik, akár haza is vihetik az alkotásokat, miközben élvezhetik a kastélypark hangulatát, patinás kastély  kényelmét és vendégszeretetét. A művészek vezetésével a látogatók naponta több ízben beavató tárlatvezetéseken ismerkedhetnek meg a design tárgyak  és alkotóik rejtett titkaival.

 

Tisztelettel:

 

Fekete Ágnes

Kulturális menedzser

Károlyi József Alapítvány

Károlyi Kastély, Fehérvárcsurgó

E-mail: fekete.agnes@karolyikastely.hu

Tel: 06 30 725 82 49


szerző: Illés József

Impresszum
Te vagy a(z) 4010190 látogató
A weblapot készitette
Elérhetőségünk: | 8044 Kincsesbánya Kincsesi út 39. | e-mail:

Betöltési idő: 0.07 másodperc