Online rally verseny 2007-11-23

Szereted a rallyt? De nincs annyi pénzed, hogy egy valós rallyn indulj egy autóval? Vagy egyszerűen csak gyakorolni szeretnél a hétvégi futamra? Akkor neked találták ki ezt a játékot!

Hogy melyiket is? Hát a Richard Burns Rallyt! A boltokban az ára már elenyésző, viszont nem is lehet mindenhol kapni. De ha egyszer sikerül beszerezni, akkor mehet a „csapatás”. Ez nem is olyan egyszerű. Nem az a tipikus „arcade” játék melyben egy hajtű kanyart 180-al be lehet venni vagy a legnagyobb baleset után is vígan folytatjuk utunkat, nem, itt mindennek ára van! Egy rosszul megválasztott sebesség, egy élesebb kanyar, vagy akár egy számunkra rossz helyen lévő fotós is tragédiát okozhat. Szerencsére nem a szó szoros értelmében, hiszen ez a játék mégsem egy régi klasszikus (szerintem tudjátok mire gondolok), hanem időben lehet nagyon elcsúszni, és mint mindenki tudja, a rallyban akár 1 tized is nagyon sokat számít. Még nem említettük meg azt sem, hogy egy kiadós „erdőlátogatás” után az sem biztos, hogy autónkkal folytatni tudjuk a szakaszt. Viszont meg kell említeni a fantasztikus grafikát, ami még ma is megállja a helyét, időjárás változásokat, és a szenzációs törésmodellt. Le a kalappal a fejlesztők és Richard előtt, kár hogy nem láthatja azokat a boldog arcokat, amiket egy jól sikerült szakasz után szokta jellemezni a kormány mögött ülőket.

De mit is érne az egész, ha csak a gép ellen tudnánk menni? Sokat nem, de szerencsére van egy kitűnő magyar rajongótábor, jobbnál jobb versenyzőkkel, és ügyes fejlesztőkkel. Említsük meg elsőként Falcon77-et aki elkészítette a magyar plugint a játékhoz, de még lehetne említeni számtalan embert, aki részt vett a projektben. Másodikként említenénk a www.rallysimfans.hu-t is, mivel nélkülük nem lenne bajnokság, nem lenne „élvezet”, és végül, de nem utolsó sorban egy amatőr bajnokságot, akinek a szervezője idén immár 4-szer fogja megszervezni a Kincsesi Kupát! Mivel már olvashattatok a magyar bajnokságról, ezért most a Kincses Kupáról írnék pár szót.


Kincses Kupát Lacka azzal a céllal hozta létre, hogy a gyengébb képességű rally pilóták is elérhessenek egy kis sikert az életükben, illetve a kezdők se rögtön a nagyok ellen méretessenek meg. Első években például olyan tehetségek bontakoztatták is a szárnyikat - a teljesség igénye nélkül - ,mint például Bóta Róbert, Blitzer Martin és Pap Róbert.
Idén is megrendezésre kerül a bajnokság, és úgy mint tavaly, most is kettő osztályban lehet megmérkőzni. Az I. osztályban az erősebb, profibb versenyzők mérik össze tudásukat, míg a II. osztályban inkább a kezdők, vagy a szerényebb képességű pilóták vesznek részt. Egy verseny 5 szakaszból áll, szóval nem árt végig koncentrálni, hisz egy hiba megpecsételheti a végelszámolásnál kapható pontjaink számát (sajnos ezek általában negatívan befolyásolják). Lesznek aszfalt, murvás és havas versenyek is, persze a változatosság kedvéért más-más időjárás más-más kombinációban, hogy minél élvezetesebb csatákat hozzon a rally. Ha sikerült kedvet csinálnunk hozzá, akkor nyomás a boltba egy RBR példányért, majd irány a www.rallysimfans.hu-ra a pluginért és a javításokért, és ezután már csak annyi van hátra, hogy az rbr.kincseslap.hu-n nevezzetek!

Jó csapatást Uraim!

Sándor Tamás a.Monof


Impresszum
Te vagy a(z) 4010193 látogató
A weblapot készitette
Elérhetőségünk: | 8044 Kincsesbánya Kincsesi út 39. | e-mail:

Betöltési idő: 0.09 másodperc