Családi futóverseny: második lett a Szatzker-famíl 2016-05-16

Második helyezést ért el Szatzker Csaba és családja a Pécs-Harkány Országúti futóversenyen. A 25 km-es távot váltó-versenyben teljesítette igencsak remek idővel a kincsesbányai futó, valamint lánya, Szatzker Helga és gyermeke párja, Váczi István.   „Hosszú, makacs térdsérülésem négy hónapos versenyszünetre kényszerített. Szerencsére az amúgy kitűnő futó Gyarmati Erik ortopéd-sportorvos pontosan körbehatárolta, majd precízen kezelte sérülésemet, ami lassan, fokozatosan teljesen rendbe jött. Közben pedig irigykedve olvastam a sok-sok beszámolót a futós oldalakon.” – mesélte el lapunknak a családi futás előzményét Szatzker Csaba.  Mint mondta: gyógyulását követően egy ultramaraton futó ismerőse különös tanáccsal állt elő: „Ne szakítsd meg magadat az első versenyeden, lesz ott családi váltó is, azt fussad lányaiddal!”. Ötlete pedig igencsak kézenfekvő volt, hiszen a Pécs- Harkány 25 km-s országúti verseny nagyon embert próbáló, viszont Csaba lányai is jól futnak. Miért ne alkothatnának hát egy csapatot?Nóra és Helga nagy lelkesedéssel fogadták az ötletet. Ők Budapesten és Pécsen, Csaba pedig Kincsesbányán készült a nagy napra. Sajnos Nórának váratlanul el kellett utaznia, úgy tűnt véget is a nagy terv, Helga párjának személyében azonban megérkezett a megmentő.  

A PVSK Atlétikai Szakosztály által megrendezett verseny nem kis kockázatot rejtett, hiszen az első váltófutó végig emelkedőnek futott.„Aggódtam is Helgus lányomért, de bíztam is benne.” – mondta kincsesi futó – „Aztán, amikor a távot lefutotta, az első harmad 8,5 km-ét, fáradtan, de megkönnyebbülten, feldobott hangulatban hívott. Örömmel hallgattam beszámolóját, s azt, hogy remek időt futott és tudtam, ha Pista (Váczi István) is jól fut, lehet esélyünk, akár dobogóra állni is. Így történt. Az általam vártnál korábban, teljesen kimerülten, nagyon jól futva váltottunk. Nem a jó helyezésért jöttünk ugyan, de ha már a lehetőséget megteremtettük magunknak, sokat én sem mérlegelhettem.”.  

Csaba a  versenye ellőtt úgy tervezte, hogy maximum nyolcvan százalékos erőbedobással fut, de ez gyorsan szertefoszlott. Az első lépéstől teljes sebességgel hasított a cél felé. Gyorsan szembekerült a verseny legnagyobb emelkedőjével, de szerencsére jól ismerte, egész nagy lendülettel tudott átfutni rajta. A hosszabb távú versenyeken jellemző, hogy az egymás mellett elhaladó futók biztatják egymást. „Bevallom, most olyan magas pulzussal futottam, hogy nem tudtam egy szót sem kipréselni magamból.” – emlékezett vissza – „Bár a tempót sikerült megtartanom a célig, sőt a hosszú célegyenesben még több váltót is megelőztem, erőmmel teljesen elkészültem. A célban gyorsan kikerültek az eredmények. Még csak éppen éledeztem, amikor lányom széles mosolyát látva tudtam, megcsináltuk! Szóval nagyon szép kerek nap volt, - küzdőszellem a csúcsra járatva -, amit a dobogós, második helyezés csak megkoronázott.”

szerző: Fehérvári HírekImpresszum
Te vagy a(z) 2632590 látogató
A weblapot készitette
Elérhetőségünk: | 8044 Kincsesbánya Kincsesi út 39. | e-mail:

Betöltési idő: 0.054 másodperc