Magyarázat már van 2008-08-15

A kincsesbányai képviselőtestület 2007. január 1-jével 5 millió forintért eladta a kábel tv hálózatát az Axian Kft-nek. A szerződésben a vevő többek között vállalta, hogy a Falu tv számára önálló csatornát biztosít, illetve 2007. december 31-ig díjmentesen kiépíti a kábel tv hálózatot Felső-Kincsesben, Somosmálban, Rákhegyen.

Az Axian idén nyáron eladta a hálózatot a UPC-nek, úgy, hogy a hálózat kiépítését a vállalt határidőig nem végezte el.

Szintén az eladás után derült ki, hogy a UPC jogi akadályok miatt nem biztosít önálló csatornát a településnek.

(Tehát eddig ott tartunk, hogy két sarkalatos pont is hiába lett szerződésbe foglalva)

A polgármester ezen ügyben az alábbi levelet írta az Axian Kft-nek:


2007. január 2-án kelt az addig az önkormányzat tulajdonában lévő kábel tv hálózat eladási  tárgyában megállapodást kötöttünk, a megállapodás 5-ik pontja értelmében a vevő Axián Kft többek között kötelezettséget vállalt arra, hogy díjmentesen a kábel tv hálózathoz csatlakoztatja a somosmáli, a felsőkincsesi és a rákhegyi területeket. Az önök szóbeli tájékoztatója, illetve a lakossághoz eljuttatott tájékoztatókból arról értesültünk, hogy a kábel tv hálózatot a cégük értékesítette a UPC-nek. A 2007. január 2-án kelt megállapodásunk értelmében önkormányzatunk ragaszkodik annak tartalmához. Nevezetesen a 4-ik, 5-ik, 6-ik pontjához.


4. A vevő a kábeltelevíziós hálózatot funkciójának megfelelően folyamatosan tovább üzemelteti, vállalva az ezzel járó költségeket (oszlopbérleti díj, csatornaszolgáltatási és hatósági jogdíjak, karbantartás, stb.), továbbra is biztosítja a FALU TV részére az önálló csatornát.


5. A vevő díjmentesen a kábeltelevíziós hálózathoz csatlakoztatja 2007. december 31-ig a Somosmáli, a Felsőkincsesi és a Rákhegyi területeket.


6. A vevő lehetőség szerint biztosítja az önkormányzat által eddig is biztosított kedvezményeket (70 éven felüliek díjmentessége).
A fenti pontok a megállapodás elengedhetetlen feltételei az eladási ár is ezek figyelembe vételével került kialakításra, illetve az önök részéről is elfogadásra. Fentekre hivatkozva nyomatékosan kérem a köztünk lévő megállapodás betartását, illetve ellenkező esetben, ügyvéd bevonásával jogi úton kívánjuk érvényesíteni a szerződésben foglaltakat.

Kelt. 2008. június 4.


Az Axian Kft a válaszában többek között ezt írta:

…Sajnos az elmúlt időszak kevés volt ahhoz, hogy társaságunk a KTV hálózatot- a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítésével – új építéssel növelje. Kijelentjük, hogy a hálózat kiépítését cégünk – bár késedelmesen – a hivatkozott szerződés szerint elvégzi.Ugyanakkor jelzem, hogy az Önöktől megvásárolt hálózaton nem kis befektetéssel megteremtettük a közel 40 TV csatorna vételi lehetőségét, valamint a KTV hálózat átalakításával az Internet hozzáférést is biztosítottuk.


A képviselőtestület legutóbbi ülésén arról döntött, hogy az Axian-nak 3 hónapos határidőt szab, amennyiben nem végzi el a szerződésben vállaltakat bekötéseket, az önkormányzat bíróságra viszi az ügyet, ami pedig a település eddigi önálló csatornáját illeti, úgy néz ki az végleg elveszett.


szerző: Sz.Csaba

Impresszum
Te vagy a(z) 3051192 látogató
A weblapot készitette
Elérhetőségünk: | 8044 Kincsesbánya Kincsesi út 39. | e-mail:

Betöltési idő: 0.047 másodperc