Kincses sziget a családi napon 2012-07-03

"A végtelenhez mérve semmi se tökéletes
Az ember nyughatatlanul mégis mindig keres
Az örökös vándorút véget soha nem ér
S ha nincsen gyökered - elvisz a szél" Bródy

 

A Kincs Kultúra Sport Egyesület ötletére és kezdeményezésére újra Családi Nap volt a településen, melyhez nemcsak az egyesület civil tagjai hanem nagyon sok "civil" falubeli is csatlakozott. Azt hiszem mivel már harmadik alkalommal éreztük jól magunkat, mondhatjuk, hogy ez a rendezvény hagyománnyá vált. A nagy sikerre való tekintettel, ha az anyagi források is engedik biztosan megrendezésre kerül jövőre is.

Nem hiszem, hogy van, volt és lesz olyan rendezvény széles e világon ami tökéletes. Mindig vannak, akik jobbat, másabbat, ötletesebbet, és persze máshogy csinálnák. ...De sebaj, a negatív kritika építő hatású. Ami fontos: ez a rendezvény egy sikeres kezdeményezés, mely évről-évre összehozza az embereket egy évben egyszer, egy egész napra.

A kreatív szigeten az óvónők és sok lelkes anyuka segítségével reggel 10-től vártuk minden érdeklődőt és alkotni vágyót. Jöttek is sorjában. Fiúk, lányok, felnőttek vegyesen. Dezső bácsi fazekasmesterrel velencei maszkokat és körtemuzsikát készíthettünk, az óvónénikkel és segítőkész szülőkkel papírforgókat, kavicsokból figurákat, szalvéta technikával ajtódíszeket, faliképeket, cd-ből pörgettyűt alkothattunk. Nagyon sok alapanyagot kaptunk falubeliektől. Dugókat, üvegeket, szalagokat, anyagdarabokat, kagylókat, papírfigurákat, fa lemezeket. Nem is tudtunk mindent felhasználni, így elraktuk jövőre. Az ételek, melyekből ebédre ettem nagyon finomak voltak, a bohóccal is találkoztam futólag... Mivel az egész napos alkotás választottam, csak arról tudok írni, hogy a kreatív sziget nagyon sikeres volt. nagyon sok szép alkotás született, melyeket természetesen haza is lehetett vinni. ...biztosan érdekes volt a többi program is, mivel lányom 10 órától néha néha lejelentkezett ugyan, de ment is tovább. Délután 4 órakor jött újra, hogy szóljon, a lángos osztást még megvárja... hát így zárult egy forró nyári nap Kincsesbányán. Tűzoltókkal, motorokkal, lovakkal. kutyákkal, bográcsokkal, focival, bohóccal, csillámtetkóval és a lángossal...

 

"Minden sivatag egy kutat rejt valahol
S ha lelked mélyén rátalálsz, már nem csodálkozol
Az ember ezen a Földön csak egyszer él
S ha nincsen barátod - elvisz a szél" Bródy

 


szerző: Kertész Valéria
Fényképek:


Impresszum
Te vagy a(z) 3051183 látogató
A weblapot készitette
Elérhetőségünk: | 8044 Kincsesbánya Kincsesi út 39. | e-mail:

Betöltési idő: 0.3 másodperc