Iskolai energetikai felújítás, záróünnepség 2015-02-06

Január 28-án  rövid ünnepség keretében zárult le a kincsesi iskola 140 milliós energetikai felújítása. Keszte Jánosné az iskola vezetője bevezetőjében elmondta, az iskola felújítása már 2007 óta pályázati pénz nélkül is folyamatosan zajlott. „Kincsesbánya minden polgára mellénk állt…óriási összefogással elindítottuk, a lépésről-lépésre iskola felújítási programunkat.”… Hét éven át nyaranta, több mint félmillió értékű társadalmi munkával, a helyi vállalkozók, önkormányzatok és a Kincsesbánya gyermekeiért alapítvány segítségével, jótékonysági bálok bevételével és magánszemélyek adakozásukkal segítették e tevékenységet. Ennek során megtörtént a tornaterem felújítása,  11 tantermet és az épület nagyobb részét is sikerült újjá varázsolni a példás összefogás eredményeként.

A 140 milliós pályázat 21 milliós önrésze sem a település kasszáját terheli, ezt a megyei önkormányzat biztosította.

A 140 milliós pályázatból az alábbi felújítások történtek meg: A még ki nem cserélt nyílászárók cseréje, a teljes épület külső homlokzat szigetelése, fűtés korszerűsítés ,új hőközpont, alternatív (biomassza) és két csöves fűtési rendszer kialakítása, világítás korszerűsítés, mini erőmű energiaellátás (napkollektor)kialakítása. A számítások szerint a korszerűsítés évi 6-7 milliós megtakarítást jelenthet. Nyílván a pályázatnak köszönhetően, a kincsesi iskola elnyerte az Ökoiskola címet.

”Ez a korszerű, szépen felújított épület erőt ad nekünk ahhoz, hogy folytassuk a hét évvel ezelőtt megkezdett munkát és lépésről-lépésre az elkövetkezendő években, belülről is felújítjuk az iskolát.”-  mondta a jövőbe tekintve Keszte Jánosné

A rövid ünnepségen, felszólalt még Bajkai János polgármester, aki a megvalósult projektet a képviselőtestületnek tulajdonította és kiemelte, a településnek gyakorlatilag nem került pénzébe az iskola felújítása.

Zárásként vidám műsort adtak elő a diákok, amit állófogadás követett.


szerző: Sz.Csaba
Fényképek:


Impresszum
Te vagy a(z) 3051230 látogató
A weblapot készitette
Elérhetőségünk: | 8044 Kincsesbánya Kincsesi út 39. | e-mail:

Betöltési idő: 0.273 másodperc