Alcoások a közösségért! 2007-11-01

Az Alcoa Alapítvány októberi nemzetközi jótékonysági akciójához csatlakozva a Kincsesi Amatőrök (Kincsesbánya-Alcoa CSI) kosárlabda csapat, valamint a Kincs Kultúra Sport  Kulturális és Szabadidős Egyesület tagjai közösen fogtak hozzá a Művelődési Ház belső nyílászáróinak felújításához, az ajtók lecsiszolásához, újra alapozásához, zománcfestéséhez, a radiátorok és fűtéscsövek szórópisztolyos átfújásához. Az akció anyagi hátterét – festékek, hígítók, ecsetek, fóliák - az egyesület biztosította, míg a munkaerőt a fent említett kollektívák adták, hiszen mindkettőben szépszámmal képviseltetik magukat az Alcoa dolgozói.

A munkákat több ütemben sikerült megvalósítani, tekintettel a Művelődési Ház Október 23-i ünnepi programjaira, valamint a Kazinczy napok rendezvénysorozatára. Az őszi szünet előtt megtörtént a részletes állapotfelmérés, anyagszükséglet felmérése és beszerzése és egy kisebb időtartamú munkavégzés. Az őszi szünet első napja viszont már teljes nagyüzemet jelentett mindannyiunk számára, hiszen ekkor végeztük el a munka dandárját. Egész napi munkával sikerült mind a 20 db beltéri ajtót lecsiszolni, a hibákat kijavítani és befejezni a teljes alapozást az összes ajtón és ajtótokon. A második nap a zománcfestéssel és a korábban előkészített – por és zsírmentesített - radiátorok, csövek festésével, no meg a takarítással telt.

            Összességében elmondhatjuk, hogy a 16 Alcoás dolgozó és a mintegy további 10 főnyi csapat, egyesület és családtag segítségével olyan feladatot sikerült elvégezni, amelyre az egyesületnek és a helyi önkormányzatnak önállóan nem lett volna módja. Úgy érezzük, hogy tisztességgel megtettük mindazt, amit az Alcoa belső pályázatában felvállaltunk és ismét sikerül egy helyi szervezetet jelentős támogatáshoz juttatni. A korábbi években két alkalommal is az iskola részesült hasonló céllal megtervezett tevékenységek kapcsán 1500-1500 $ támogatásban, így most bízvást reméljük, hogy a Kincs Kultúra Sport Kulturális és Szabadidős Egyesület is kiérdemli az Alcoa Alapítvány segítségét.

  

                                                                                              Sallay Zsolt

       Ötletgazda és Alcoa kapcsolattartó


szerző: Sallay Zsolt

Impresszum
Te vagy a(z) 3051109 látogató
A weblapot készitette
Elérhetőségünk: | 8044 Kincsesbánya Kincsesi út 39. | e-mail:

Betöltési idő: 0.064 másodperc