A Károlyi Kastély programjából 2018-04-24

Károlyi Kastély, Fehérvárcsurgó

Sajtóközlemény

„Keselyűk bálja”

Időszaki fotókiállítás a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban

 

A Madarak és Fák Világnapja alkalmából a  Károlyi József Alapítvány a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban május 11. és 22. között bemutatja a Jean Claude Perrinaud és Didier Von Tillmann francia természetfotósok által készített „Keselyűk bálja” címet viselő fotósorozatot, amely az elmúlt években már több helyen bemutatásra került. A Károlyi Kastélyban megrendezésre kerülő kiállítás megnyitójára május 11-én, pénteken, 14 órakor kerül sor.

A fotósorozat 36 db nagyméretű fotót tartalmaz, melyek a Spanyolországban található Pireneusok hegység sziklás csúcsai között készültek két időpontban: ősszel, illetve tavasszal. Mindkét esetben egyaránt 8-8 napot töltve a hegyek között sikerült a dögkeselyűket (vautours percnoptères), illetve szakállas keselyűket (gypaètes barbus) természetes életkörülményeik között megfigyelni és lefotózni.

A fotózáshoz a madármegfigyelő helyek az égbetörő magas sziklafalak oldalaiban kerültek kialakításra, közel a keselyűk fészkeihez.

A természetfotózást, madarak, vadak fotózását, történjék az bármely formában is, tekinthetjük a természetvédelem értékeinek megtartása mellett tett hitvallásnak, mert mindent meg kell tennünk, azaz mindenkinek a maga eszközeivel, lehetőségeivel segítenie kell az élővilág biodiverzitásának fenntartására, illetve jövőbeni fejlesztésére irányuló erőfeszítéseket.

 

Információ:

Károlyi Kastély, 8052 Fehérvárcsurgó, Petőfi u. 2. Tel. 06 21 311 04 26,

e-mail: info@karolyikastely.hu, web: www.karolyi.org.hu, www.karolyikastely.hu


szerző: Illés József

Impresszum
Te vagy a(z) 2532060 látogató
A weblapot készitette
Elérhetőségünk: | 8044 Kincsesbánya Kincsesi út 39. | e-mail:

Betöltési idő: 1.737 másodperc